Clubkampioenschappen Oudere jeugd 2007

Clubkampioensch. van de O.J.

22 april 2007

Wij hebben vast de primeur in tennisland, dat we de clubkamp.schappen. al zo vroeg in het seizoen hebben, maar we dachten: Iedereen is weer begonnen met de lessen, iedereen heeft er weer zin in en nu heeft iedereen het nog niet zo druk met school, met de laatste dingen, kortom: goede ingrediënten om een leuk kampioenschap te houden.

We hadden dit jaar wat een andere opzet, in 1 weekend alles spelen. Houdt wel in dat je op tijd speelt, wat voor de 1 meer een handicap is dan voor een ander.

Vrijdag 20 april waren er 8 spelers mét mooi weer, (dat was nog even spannend) en kon er lekker getennist worden.

Op basis van die uitslagen, werden de kruis- en finales op zondag 22 april gespeeld. Met nóg mooier weer dan vrijdag begonnen we om 10 uur. De plaatsen in de uiteindelijke finale waren verrassend. Er stonden andere kinderen in dan er in 1e instantie gedacht werd. Maar wel leuk, zo zie je maar weer dat in tennis niks zeker is totdat de laatste bal gespeeld is.

Loes nam het op tegen Mehader voor de 7e en 8e plaats, wat Mehader won. Hester en Vera speelden om de 5e en 6e plaats, deze race ging eerst gelijk op, maar Hester wist de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Heel verrassend was dat Bowe en Jelte het tegen elkaar op moesten nemen om de 3e en 4e plek. In een gelijk opgaande strijd wist Bowe in een tie-break van de 2e set de winst naar zich toe te trekken en eindigde als 3e. Even verrassend was dat de finale een familie aangelegenheid was. Max en Lisa mochten het op de baan uitvechten, wie zich clubkamp. mag noemen . Max pakte de 1e set, en Lisa de 2e dus moest er een 3e set aan te pas komen voor een beslissing. Max kwam al snel op een ruime voorsprong van 4-1, maar Lisa herstelde en kwam terug naar 4-4. Maar Max wist deze set uiteindelijk toch naar zich toe te trekken met 6-4 en mag zich dit jaar klupkampioen noemen.

Al met al een zeer geslaagd toernooi, met mooi weer en een goede sfeer op en rond de baan en hele mooie, spannende wedstrijden, zowel voor de spelers als het aanwezige publiek.

Geplaatst in: Tennis

Geef een reactie