Beeldhouwkunst goed voor de creatieve geest.

21-april-2007

Een aantal bezoekers ging de uitdaging aan om zelf aan de slag te gaan op de eerste beeldhouw workshop van Alie Popkema, die afgelopen zaterdag 21 APRIL 2007 in de tuin van bloemenwinkel de Wylde Roas was georganiseerd.

De liefde voor het beeldhouwen kreeg Alie Popkema uit Bakkeveen vijf jaar geleden te pakken tijdens een workshop bij Margot Tutte in Leeuwarden. Bij het bewerken van natuursteen ontdekt je een stuk rust in jezelf, zegt de kunstenares. Het is een creatieve aanvulling op haar schilderkunst en fotografie. “It docht blyken dat in protte minsken folle kreatiever binne dan sy selfs tinke at sy mei it bildhouwen oan de slach giene”, is de ondervinding van Popkema. Een mooi aansprekend beeld zegt vaak meer dan woorden.

Voor de beeldhouwkunst wordt veelal gebruikt van steensoorten uit China en de Zuid-Amerikaanse landen. De kilo prijs bedraagt afhankelijk van de soort ca. € 2,50. De eerstvolgende dagworkshops worden gegeven op 21 april en 2 juni 2007. Avond en ochtend workshops behoren tot de mogelijkheid.
Alie Popkema Weverswal 26, 9243 JM Bakkeveen. Tel.0516-541021.

Tekst en foto’s: Willem Dolstra.

Geplaatst in: Bakkeveen

Geef een reactie