2006: Sinterklaas komt logeren in de Slotplaats!

Sinterklaas verblijft in “De Slotplaats”

van 25 november t/m 5 december 2006

18 november 2006,
Sint op de Slotplaats

Sint Nicolaas komt logeren in Bakkeveen dit jaar. Perry Lucas van Theehuis de Slotplaats in Bakkeveen heeft van de goedheiligman zelf het verzoek ontvangen de Slotplaats te mogen gebruiken als logeeradres voor de komende weken.

“We kregen een brief uit Spanje waarin de Sint vroeg of hij kantoor mag houden op de Slotplaats en af en toe mag komen logeren. Wij zijn natuurlijk vereerd en hebben Sint dan ook laten weten dat hij van harte welkom is. Inmiddels hebben de verhuispieten het kantoor beneden ingericht en boven op zolder een hemelbed voor Sinterklaas geplaatst”, aldus Perry Lucas.

Naast een eigen kantoor en een slaapplek, heeft Sinterklaas ook een eigen plekje bij de open haard gekregen op de Slotplaats. Op zondag 3 december kan iedereen op visite komen bij Sinterklaas.

De hele zondag staat op de Slotplaats dan in het teken van Sinterklaas. “We hebben onze kaart deze dag helemaal aangepast aan de wensen van Sinterklaas. Speculaas, borstplaat, marsepein en warme bisschopswijn bijvoorbeeld. En om 14.00 uur komt de Sint ook zelf om bij de open haard even uit te rusten van zijn drukke schema.”

Geplaatst in: Sinterklaasfeest

Geef een reactie