Vlooienmarkt 2 september 2006

Vlooienmarkt van zaterdag 2 september 2006

De 8e vlooienmarkt van dit seizoen is weer achter de rug. Het was het lang onduidelijk of er iets van deze markt terecht zou komen. Eerder in de week werd een hoge neerslagkans verwacht. En een openluchtvlooienmarkt met regen is nooit een succes. Alhoewel: voor de weinige doorzetters is er dan meestal wel goede handel te drijven: het publiek wil toch wat mee naar huis.

Het liep op 2 september allemaal wat anders: het bleef de gehele ochtend droog. Af en toe wel dreigende luchten, maar droog. De temperaturen haalden net de 20 graden; na de middag trok de wind duidelijk aan en werd het gevoelsmatig wat kouder. Dus achteraf gezien goed marktweer. Dan blijft natuurlijk de vraag: hoe hebben standhouders en publiek dit vooraf ingeschat. Zowel publiek als standhouders hebben zaterdagochtend blijkbaar eerst de “kat uit de boom gekeken”. Rond 5 uur waren er een kleine 30 standhouders aanwezig; pas tegen 7 uur (toen de zon opkwam) kwamen standhouders pas in groten getale binnenrijden.

In totaal telden we 227 standhouders, waarvan de laatste rond 9 uur binnenkwam (een vaag verhaal over verslapen). Publiek was ook later dan gewoonlijk. Pas tegen 8 uur werd het eerste parkeerweiland duidelijk voller. Uiteindelijk werd het voorste parkeerweiland helemaal vol en het 2e weiland bijna voor de helft. Dit was een groot verschil met de markt van augustus. Toen was het voorste terrein rond 8:30 uur al vol; nu duurde dat tot ongeveer kwart voor 10. Er waren beduidend minder bezoekers op de fiets dan vorig maand: waarschijnlijk bang voor regen, want daarvan hebben we afgelopen week meer dan genoeg gehad.

De politie heeft voorzover bekend 4 boetes (kunnen er meer zijn) uitgeschreven voor foutparkeren.

Nog 2 markten te gaan: 7 oktober en 4 november.

Volgende markt: zaterdag 7 oktober (en 4 november als laatste)

Hieronder enkele foto’s van de markt van 2 september 2006

Geplaatst in: vlooienmarkt_2006, Vlooienmarkten

Geef een reactie