Officiële onthulling eerste nieuwe terreinnaambord

Fryslân is rijk bedeeld met prachtige natuur. Bovendien is het de provincie met de meest gevarieerde natuur van Nederland. It Fryske Gea beheert 55 natuurgebieden verspreid over de hele provincie. Enkele bekende natuurterreinen zijn Nationaal Park de Alde Feanen, ’t Oerd op Ameland, de Waarden langs de IJsselmeerkust, het Rysterbosk in Gaasterland, Noard Fryslân Bûtendyks, de Slachtedyk, de Lendevallei en It Mandefjild (Bakkefeansterdunen en Heide fan Allardseach).

It Fryske Gea wil graag zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid bieden om te kunnen genieten van haar natuurgebieden. Een belangrijke vereiste daartoe betreft de herkenbaarheid van de terreinen voor het publiek. Daarom zijn nieuwe naam- en welkomstborden ontwikkeld, wat mogelijk werd gemaakt door financiële steun van de Nationale Postcode Loterij. Deze borden worden geplaatst op de belangrijkste zichtplaatsen en bij de ingang(en) van de natuurgebieden.

Hieronder een foto-impressie van de onthulling van het eerste terreinnaambord van natuurgebied It Mandefjild ten oosten van Bakkeveen..

Foto’s: Martijn van der Vaart (m.u.v. laatste 3).

Geplaatst in: Bakkeveen

Geef een reactie