Vlooienmarkt 22 juli 2006

Vlooienmarkt van zaterdag 22 juli 2006

Al voor de 5e keer op een rij: een droge markt. Maar geen goed marktweer. Al de gehele week tropische temperaturen en een vol zwembad. Deze zaterdag ietsje minder extreem, maar toch weer tegen de 30 graden.

Vrijdagavond waren een paar standhouders aanwezig. Zaterdagochtend rond 5 uur op deze extra vakantiemarkt waren er nog niet echt veel standhouders: een 30-tal en dat allemaal onder de bomen. Daarna komen er weinig standhouders binnen. Het duurt tot bijna half 7 als alle laantjes en pleintjes bezet zijn. Vervolgens slaan we het grasveld over (daar zou het wel eens erg warm kunnen worden) en wijken uit naar het voetpad richting centrum. Langs dit voetpad staan bomen, zodat vrijwel iedereen in de schaduw terecht kan. Helaas voor sommige standhouders kwamen er ongeveer 15 wel erg laat binnen (na 7 uur) en deze moesten een genoegen nemen met een plakje op het grasveld.

Ook was het afwachten in welke mate het publiek op zou komen dagen. Dat viel niet tegen. De voorste parkeerterrein is helemaal vol geweest en het tweede heeft 1 rij auto’s op bezoek gehad. Uiteindelijk meevallend. Wat ook meeviel was dat de zon niet continu scheen: vooral in het begin van de ochtend waren er af en toe wolken. ’s Ochtends vroeg was er zelfs mist en nog vrij koud, maar na 7 uur liepen de temperaturen snel op. Onze bloemenverkopers hadden het vanwege de warmte laten afweten.

We waren als organisatie wel erg benieuwd hoe de handel zou verlopen. We kregen zeer uiteenlopende reacties: van slechts tot en met uitstekend. Tja, hoe speel je als handelaar in op de vraag van de klant…

We telden 175 standhouders; tijdens de voorgaande vakantiemarkten waren we meer gewend.

Volgende markt: zaterdag 5 augustus

Hieronder enkele foto’s van de markt van 22 juli 2006

Geplaatst in: vlooienmarkt_2006, Vlooienmarkten

Geef een reactie