Vlooienmarkt 3 juni 2006

Vlooienmarkt van zaterdag 3 juni 2006

Na de grote drukte van vorige maand waren we voorbereid op wederom een grote toeloop. Het weer was de laatste 2 weken niet al te best geweest en deze markt was daarna de eerste buitenmarkt met redelijk goede weersomstandigheden. De weersverwachting was goed: ruim 15 graden, droog, maar wel wat veel bewolking en wind. Na 2 weken regenachtig weer, best redelijk.

Om 5 uur ’s ochtends was er een 30-tal standhouders en daarna……… kwamen er maar weinig bij. Pas tegen 6 uur werd het drukker en tussen 6:30 en 7:30 uur was er een vrijwel constante stroom binnenkomende standhouders. Zelfs tussen 7:30 en 9 uur kwamen er nog ongeveer 10. Dat betekent dat we niet helemaal vol zaten, zoals vorige keer. Uiteindelijk telden we er 319.

De doorstroming van het verkeer ging nu goed. Er was langs de Mjûmsterwei een parkeerverbod, waardoor het komende en vertrekkende verkeer elkaar gemakkelijk kon passeren. Dat was vorige maand wel anders!! Via onze nieuwe buurtagent was er politie geregeld om toezicht uit te oefenen op ordentelijk parkeren. Natuurlijk waren er nog enkele bezoekers die zelf dachten te kunnen bepalen waar ze gingen parkeren en deze hebben een bon gekregen.

Het parkeerweiland kon de drukte nog met gemak aan; alhoewel er meer parkeerders waren dan vorige maand. Degenen die een parkeerbon gekregen hebben gekregen hadden 5 jaar lang en alle 10 markten per jaar voor hetzelfde geld op het parkeerweiland kunnen parkeren. Het parkeren op het parkeerweiland is zonder problemen verlopen. De meeste handelaren waren tevreden omtrent de verkoop; enkelen hebben zelfs “gouden” tijden beleefd: als je maar op het juiste moment de juiste handel hebt…… .

Volgende markt: zaterdag 17 juni (tot 13 uur). Dit is een EXTRA markt.

Hieronder enkele foto’s van de markt van 3 juni 2006

Geplaatst in: vlooienmarkt_2006, Vlooienmarkten

Geef een reactie