Vlooienmarkt 6 mei 2006

Vlooienmarkt van zaterdag 6 mei 2006

De standhouders van april hebben woord gehouden: ze zouden goed weer meebrengen en dat hebben ze zeker gedaan. Zonnig weer, iets teveel wind, maar lekker met ruim 20 graden (en in de luwte eigenlijk alweer te warm). Dit goede weer werd al een week lang aangekondigd. De goed weer periode begon op dinsdag 2 mei. De vrijmarkten op koninginnedag hebben wel iets te kampen gehad met het slechte weer.

De markt van april verregend, prachtig weer in mei en vakantie week met volle campings in en rond Bakkeveen: het zou wel eens druk kunnen worden. Nu: het is te druk geworden. Een 20-tal standhouders kwam na 7 uur binnen en daar was geen plekje meer voor te vinden; zij moesten helaas huiswaarts keren. Alles van het doolhofpark en zwembad tot aan het centrum zat vol.

De standhouders waren ontzettend vroeg; naar verluid was men gedurende de nacht al binnengekomen; om half 5 al 50 standhouders. Het voetbalterrein moest al rond kwart over 5 worden geopend (er waren toen al meer dan 200) en voor 6 uur waren we al bezig langs de Mjûmsterwei.

Helaas is langs een deel van de Mjûmsterwei geen parkeerverbod; waardoor nabij het centrum van het dorp wat opstoppingen ontstonden. Met 2 personen is er een uur lang eenrichtingsverkeer geregeld. De beide (achterelkaar gelegen)  parkeerterreinen zijn ongeveer voor 80% bezet geweest.

Voor het 8-persoons vrijwilligersteam was het af en toe te druk. Als we weer een dergelijk drukke markt verwachten, gaan we met oproepkrachten werken (en deze dan ook daadwerkelijk oproepen).

Volgende markt: zaterdag 3 juni (tot 13 uur). Bloemenmarkt op zaterdagochtend 13 mei bij Poiesz supermarkt in centrum van Bakkeveen.

Hieronder enkele foto’s van de markt van 6 mei 2006

Geplaatst in: vlooienmarkt_2006, Vlooienmarkten

Geef een reactie