Start Opsterlandse Himmelwike in Bakkeveen

Op maandag 3 april startte de Himmelwike in de gemeente Opsterland. Maar liefst 1.300 kinderen van alle Opsterlandse basisscholen zullen die week zwerfafval inzamelen. Gewapend met een veiligheidshesje, prikker en vuilniszak worden alle hoeken en gaten van de dorpen uitgeplozen. Het doel van de Himmelwike is natuurlijk om alle 16 Opsterlandse dorpen eens goed ‘op te poetsen’.

Informatie over de himmelwike leest u op www.himmelwike.nl . Op die website wordt ook bijgehouden hoeveel zwerfvuil iedere school opgehaald heeft. In 2005 hebben de Opsterlandse scholen 701 vuilniszakken met 3.700 kilo zwerfvuil opgehaald. De Opsterlandse Himmelwike is een initiatief van Omrin, Caparis, Welkom; huren,kopen & wooncomfort en de gemeente Opsterland.

Openingsprogramma met SC Heerenveen delegatie
De officiële start van de Himmelwike vond plaats op maandag 3 april om 9.00 uur bij basisscholen De Oanrin en Betrouwen in Bakkeveen. Als ludieke openingsactie lopen de kinderen van die scholen op het schoolplein een afvalrace. Niemand minder dan SC Heerenveen traniner Gert-Jan Verbeek en voorzitter Riemer van der Velde coachen de kinderen tijdens de race. Ook kijken zij erop toe of het spel wel eerlijk wordt gespeeld.

De uitslag van de buit op maandag in Bakkeveen:
1ste groep 6 van Betrouwen: 9 zakken.
2de groep 5 van Betrouwen: 8 zakken.
3de groep 8 van de Oanrin: 7 zakken.
4de groep 7 van de Oanrin: 6 zakken.

De stand in de wedstrijd van welke groep het meeste huisvuil heeft verzameld: http://www.himmelwike.nl/vuilnismeter_opsterland.html

Onderstaande foto’s en tekst: Jan van der Vaart.

Geplaatst in: 2006-gebeurtenissen

Geef een reactie