Vlooienmarkt 23 juli 2005

Vlooienmarkt van zaterdag 23 juli 2005

De aanloop naar deze zaterdag heeft voor wat betreft het weer een herfstachtig karakter: steeds veel bewolking, een harde noordwestenwind, soms wat regen en temperaturen rond de 16 graden. Tegen het weekend zou de veroorzakende depressie weggetrokken moeten zijn. De depressie had daar blijkbaar weinig zin in en bleef maar hangen. Ook voor de zaterdag wordt er in het noordoosten nog (mot)-regen verwacht. Vrijdagavond trekt er nog een echte bui over. Al met al niet al te optimistische verwachtingen voor de zaterdag.

Er waren slechts 2 standhouders de avond voorafgaand aan de markt aanwezig. Zaterdagochtend was het droog, maar wel geheel bewolkt. Rond 5 uur was een 20-tal standhouders aanwezig en er was nog weinig aan handel uitgepakt. Pas rond 6 uur kwam de stroom goed op gang en dat ging door tot 7 uur. Toen was bijna iedereen “binnen”. Het was niet koud en er stond vrijwel geen wind. Standhouders uit het oosten en midden van het land vertelden dat het onderweg stevig regende (“tot aan Heerenveen”) en sommigen hadden eraan getwijfeld om maar weer terug te gaan (maar toch gekomen). Ook vanuit Drachten en Ureterp werd stevige regen (naar later blijkt rond de 4 mm) gemeld. Toen was het in Bakkeveen nog steeds droog.

Het werd echter steeds donkerder en rond kwart voor 8 begon het te motregenen. Dat duurde tot iets voorbij half 9. De handel werd met plastic afgedekt (iedereen had toch wel op wat neerslag gerekend); desondanks kwam er nog steeds nieuw (kopers)-publiek bij. Uiteindelijk vertrok 1 standhouder. Tegen half 11 kwam zelfs de zon af en toe door en werd het warm: de zomerkleding had wel aangekund. Gelukkig kwamen de nieuwe buitjes pas tegen half 2; maar toen waren de meeste standhouders al vertrokken of vergevorderd met inpakken van de resterende goederen.

Er zijn 213 standhouders geteld. Daar waren we als organisatie, gezien de verwachte omstandigheden, beslist niet ontevreden over. En wie ook zeker niet ontevreden waren: de standhouders, er is goed verkocht.

Volgende markt: de reguliere 1e zaterdag vd maand markt op 6 augustus  (tot 13 uur).

Hieronder enkele foto’s van de markt van 23 juli 2005

Geplaatst in: vlooienmarkt_2005, Vlooienmarkten

Geef een reactie