Avond-4-daagse 2005

Woensdag 8 juni 2005

Aantal deelnemers aan de 5 km is 498
Aantal deelnemers 10 km is nog niet bekend, maar ligt waarschijnlijk rond de 450.

Het is prachtig wandelweer: temperaturen tussen de `15 en 20 graden, weinig wind en onbewolkt !

Voor de 10 km lopers is de 1e avond meteen de langste afstand: 10,7 km. Voor de 5 km lopers is de afstand ook ongeveer 5 km. Echter een enkeling van de 5 km is achter de 10 km wandelaars aan gelopen en dus onbedoeld wat meer kilometers in de benen.

De route ging deze eerste dag door het gebied van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer aan de westzijde van Bakkeveen. Ook zijn we de weilanden en boerderij van fam. Mekkes in Siegerswoude gepasseerd.

Donderdag 9 juni 2005

Het aantal deelnemers aan de 10 km is bijna 500; in totaal 950 deelnemers. Zaterdag zullen er, voorzover het weer het toelaat, er enkele 100’en extra wandelaars zijn.

Ook deze avond prachtig wandelweer: temperaturen rond de 20 graden, onbewolkt en vrijwel geen wind.

De 10 km lopers hebben vanavond ongeveer 10,5 km afgelegd tot in Allardsoog. De 5 km lopers zouden 5 km moeten hebben lopen, maar enkele groepen hebben ergens tussen 2 kaphekjes in een afslag naar links genomen terwijl ze rechtdoor hadden moeten lopen. De meeste groepen konden zonder al te veel omlopen weer op de route worden gezet; een 3-tal groepen heeft zonder consumptie de finish weer bereikt. Tja: goed lezen en niet klakkeloos achter andere groepen aanlopen. Op de bewuste T-splitsing was in eerste instantie geen pijl geplaatst omdat er gewoon rechtdoor moest worden gelopen. Later is dit hersteld (met name voor de 10 km).

De route ging deze tweede dag door het gebied van ’t Fryske Gea en Staatsbosbeheer aan de oostzijde van Bakkeveen. Daarnaast heeft de 10 km nog een traject over het terrein van conferentie en groepsaccommodatie centrum Nieuw-Allardsoog afgelegd.

Vrijdag is de 10 km route weer iets korter: 10,0 km en de 5 km loopt gewoon 5 km.

Nog een speciale mededeling: School “De Opdracht” uit Ureterp heeft een aantal personen die achter in de groep lopen en alle vuilnis onderweg opraapt en meeneemt naar de finish. Hulde !!

 

Vrijdag 10 juni 2005

Het aantal deelnemers aan de 10 km is bijna 500; in totaal 950 deelnemers. Zaterdag zullen er, voorzover het weer het toelaat, er enkele 100’en extra wandelaars zijn.

Vanavond geen zon: bewolkt, maar droog. Temperaturen iets boven de 10 graden. Voor wandelaars best te doen; de “vlaggers” onderweg hadden wel wat last van de koude.

De 5 en 10 km route liepen gezamenlijk door het gebied achter het zwembad. Daarna is de 5 km via de Nije Drintsewei richting Allardsoog gelopen en via bos en duinen weer terug naar de finish.

De 10 km is in Waskemeer op bezoek geweest via weilanden en een tuin. Waskemeer werd via de Leidijk verlaten, via bos en een schouwpad naar “De Biskop” en vervolgens via de korst mogelijke route terug naar Bakkeveen. Dit betekent ongeveer 10 km. De lopers waren ongeveer een kwartier eerder binnen dan de voorgaande dagen; dit kwam waarschijnlijk ook vanwege het wat mindere aantal kronkelpaden.

Zaterdag 11 juni 2005

Ongeveer 1300 wandelaars hebben op de slotavond deelgenomen aan de avond-4-daagse 2005. Vooral de 5 km telde veel extra lopers.

Nadat het weer de gehele zaterdag eigenlijk flink was meegevallen (koud, maar geen regen en af en toe zon) begon het tegen 18 uur tijdens de start af en toe te regenen. Donkere wolken schoven over. Gelukkig werd het na een uurtje weer droog en kwam tijdens de intocht de zon zelfs nog door.

De routes van deze zaterdag hadden als titel “Rondje Bakkeveen” meegekregen. Start zoals vanouds op de Weverswal. Daarna Slotplaats / VVV-kantoor richting Beakendyk (=bosweg). De 10 km heeft hier 3,5 km extra gelopen t.o.v. de 5 km lopers. Uiteindelijk kwamen de groepen samen in het bos op de kruising van de “Witte Singel” en het fietspad tussen de Sterrenschans en Siegerswoude. De meeste 5 km groepen waren hier net iets eerder en liepen dus voorop.

Daarna voerde de route via veel smalle paden (enkele stukjes iets minder goed begaanbaar) weer terug naar Bakkeveen. Via camping ’t Hout en door weilanden van fam. Wouda en Kiers werd de zuidkant van Bakkeveen bereikt en aldaar de vaart overgestoken. Via kampeerboerderij De Harmsdobbe en een stukje heide gebied en als laatste de zandvlakte werd de finish bereikt.

Geplaatst in: Avondvierdaagse

Geef een reactie