Afbouw Belvedère Bakkeveen.

Vrijdag 25 februari heeft de eerste oplevering van de Belvedère plaatsgevonden. De stabiliteit van de toren is nu zeer acceptabel. De uitwijking op het bovenste platform bedraagt nu enkele millimeters en resonantie is niet meer op te wekken.

De toren is dus veilig. Rond de paasdagen zal de toren voor het publiek worden geopend. In maart wordt de toren afgewerkt en aan de binnenzijde aangekleed met informatiepanelen van o.a. ´t Fryske Gea.

Later meer omtrent de officiële opening.(komt zeker na medio mei 2005)

(19 februari 2005) Na enkele maanden van schijnbare stilte zijn er afgelopen week weer activiteiten rondom de belvedère ontplooid. Maar al in december zijn specialisten bezig geweest om de toren meer stabiliteit te geven. Men denkt daarin te zijn geslaagd: de extra verstevigingen die in november zijn geplaatst, zijn inmiddels verwijderd. Deze droegen niet bij aan de oplossing van het echte probleem. Dat echte probleem was het om z’n eigen as torderen van de toren.

De specialisten hebben berekend dat de aanwezige constructie niet vervangen hoeft te worden. Daarmee lijkt een algehele herbouw te zijn voorkomen.

Hieronder de situatie van zaterdagmiddag 19 februari 2005.

 

Geplaatst in: Bakkeveen

Geef een reactie