Avond-4-daagse 2004

Woensdagavond 9 juni 2004

Ruim 900 wandelaars zijn woensdagavond van start gegaan voor hun 10 danwel 5 km route. De routes voerden beiden door het gebied van de Slotplaats (Natuurmonumenten). De 10 km groepen gingen vervolgens richting Wijnjewoude door het Sterrenbos en een stukje “Duurswouderheide”. Daarna via o.a. weilanden van fam. Rozema en Kiers weer naar de bossen. Via het Hannekemaaierskruis,de Sterrenschans, de Zwarte Singel en nieuwbouwwijk De Singels werd de finish bereikt. Het was goed wandelweer: droog, weinig wind en misschien een beetje te warm met temperaturen van tegen de 25 graden.

Donderdagavond 10 juni 2004

Ook op de 2e avond van de avond-4-daagse zat het weer mee. Misschien heeft iemand een enkel spatje regen gevoeld, maar in de praktijk bleef het droog. Temperaturen lagen ruim boven de 20 graden. De routes gingen ditmaal naar het oosten en zuiden van Bakkeveen. De 5 km heeft vele paden door het heide, duin en bosgebied van Bakkeveen afgelegd.

De 10 km ging richting en door het weilanden gebied van het Mandefjild. Er is veel over privé-terrein gelopen.

Vrijdagavond 11 juni 2004

Al voor de 3e achtereenvolgende avond goed wandelweer. De temperaturen lagen rond de 20 graden en er stond een stevige wind. De zon scheen fel tussen de vele stapelwolken door.

De routes van zowel de 5 als 10 km liepen via de Weverswal achter recreatiecentrum “De Wâldsang” langs. Daarna via enkele smalle paden naar het voormalige boswachtershuis. De 5 km gaat dan rechtstreeks naar de traktatiepost aan de Boskwei in Siegerswoude. De 10 km trekt verder door de bossen, o.a. langs een gebied dat recent door Natuurmonumenten grondig onderhanden is genomen en binnen enkele jaren een natuurlijke ven met inheemse begroeiing moet worden. Via een smal kronkelpad en een stuw wordt het fietspad richting Freulevijver bereikt. Na nog een “omweg” komen de wandelaars van de 10 km daadwerkelijk bij de Freulevijver.

Dan duikt men “De Mersken” in; het beekdal Koningsdiep. Na enkele kilometers landweg komen de 10 en 5 km weer bij elkaar op de Boskwei.

Via Siegerswoude en de Bremerwei trekken de groepen wandelaars door de weilanden van fam. G. Haisma en langs natuurgebied “De Petten”. Daarna langs de boerderij van fam. R. Haisma en een stukje Weverswal wordt de finish bereikt.

Daarmee komt een einde aan de langste afstand van avond-4-daagse 2004: 6,5 resp. 11,6 km.

Zaterdagavond 12 juni 2004

Na 3 dagen goed wandelweer spande het er vandaag, zaterdag 12 juni 2004 om. Gedurende de dag vielen er af en toe buien. Maar uiteindelijk bleef het na 17 uur droog; op enkele spatjes tijdens de intocht rond 21 uur uitgezonderd. De temperaturen lagen rond de 16 graden en er stond een stevige wind. Ditmaal voerde de tocht weer veel door bos, zodat de wind niet echt hinderlijk is geweest.

Na de start van ruim 1100 wandelaars werd de bebouwde kom van Bakkeveen verlaten via de Alde Drintsewei. Door het bos naar de kruising met de Nije Drintsewei. Na de zandweg van fam. Van der Wolfshaar, werd het schouwpad langs de Drintsewyk gevolgd. De pad eindigde op camping ’t Kroese Beamke. Na een korte lus over deze camping en de ijstraktatie aldaar, ging de tocht verder langs de “oevers” van de Drintsewyk. Om een zijtak van deze wyk te passeren heeft loonbedrijf Gebr. Kok uit Bakkeveen gratis een noodbrug gelegd. Via het gravelfietspad keerden de wandelaars terug naar de Nije Drintsewei. Daar splitsten de 5 en 10 km. De 10 km maakte nog een ommetje via het oorlogsmonument en de rand van de Allardsoogsterheide.
Aan de oostzijde van de Bakkeveensterheide kwamen de beide routes weer bij elkaar. Via de duinen werd de finish bereikt.

Met 4 muziekkorpsen (elk 2 x, dus 8 groepen) werden de wandelaars tussen 20:15 en 21:15 binnengehaald tot in het centrum van het dorp.

Geplaatst in: Avondvierdaagse

Geef een reactie