42e Noordelijke Hike Wedstrijden

Droog weer, maar ’s nachts een beetje koud: bijna ideale omstandigheden voor het 42e NHW. Voor de eerste maal in haar bestaan werd gekozen voor Bakkeveen als uitvalsbasis. Hoofdkwartier was kampeerboerderij De Harmsdobbe.

Maar met name de 2e nacht (van zaterdag op zondag) werd door veel groepen elders bij boerderijen op zelfs open veld gekampeerd.

In totaal zijn er 255 deelnemers van 10 tot 18 jaar. En daarnaast nog een kleine 200 mensen die de posten hebben bemand. Tezamen met de organisatie hebben 500 personen 2 dagen in Bakkeveen en omgeving doorgebracht.

De deelnemers liepen in groepjes van 2 tot 4 personen. Er waren 7 verschillende routes (ook wel hikes) genoemd. Per hikes ongeveer 8 posten: een grote organisatie dus. Er werd door de groepen zelf eten gekookt en ook centraal in de kampeerboerderij. Maar het gerucht wil dat de plaatselijke Food Planet nu 3 weken dichtgaat: zeer grote omzet gedraaid in afgelopen weekend.

Het gaat er bij deze wedstrijden om door goed kaartlezen, ontcijferen van aanwijzingen, kompas lezen, het uitvoeren van opdrachten zoveel mogelijk punten te vergaren. Zondag aan het eind van de dag wordt dan de einduitslag per categorie (hike) bekend gemaakt.

Eventuele vergrotingen (originele 1 Mb foto’s) op te vragen via [email protected]. Geef wel even de naam van de foto door.

Geplaatst in: 2003-gebeurtenissen

Geef een reactie