Vlooienmarkt 3 mei 2003

Vlooienmarkt van zaterdag 3 mei 2003

De tweede markt van het seizoen viel letterlijk in het water en verwaaide.

Het weer was pet. Dat was ook aangekondigd, maar de voorgaande vrijdag was het weer meegevallen. Pas tegen de avond enkele stevige buien. En de temperatuur was best lekker. En zaterdag zou het beter worden. Dat werd het ook, maar wel pas ver na de middag.

Tegen 6 uur bleken er al ruim 30 standhouders te zijn. Men pakte de handelswaar niet uit, maar bleef in groepjes praten en maar naar het westen kijken. Het weer zou beter worden en dat moet uit het westen komen. Maar af en toe een bui en een straffe wind nodigen beslist niet uit de handelswaar uit te gaan stallen. Dan begint het nog een beetje druk te worden ook. Om 7 uur beginnen de verschillende pleintjes en laantjes vol te lopen. Naar schatting zijn er om 7:30 uur een kleine 100 standhouders en her en der begint men met uitstallen. Het weer zal immers beter worden. Eerst een zeiltje erover heen.

Is dit de laatste bui ? Waarschijnlijk wel. Even later blijkt het dus niet de laatste bui. Vooral tussen 8:30 en 9:30 uur is het bar en boos. De wind valt op de meeste staanplaatsen wel mee (in de luwte van bomen die al redelijk in blad staan). Maar de regen doet menigeen de moed opgeven. Om 10 uur zijn er nog ongeveer 30 standhouders over.

Daarna wordt het iets droger, maar niet echt droog. de harde wind blijft staan. Er komen wat bezoekers, maar het blijft ook voor de resterende handelaren kwakkelen. Maar tegen 12 uur wilden deze standhouders (de echte doorzetters) niet klagen over de omzet.

Pas tegen 3 uur in de middag werd het echt droog en kwam de zon heel eventjes door. Vanwege het slechte weer is er geen standgeld geïnd.

Volgende vlooienmarkt op zaterdag 7 juni. Op 31 mei is er vanaf 13 uur op de Weverswal in Bakkeveen een Hannekemaaiersmarkt ter ere van de intocht van de Hannekemaaiers 3-daagse wandeltocht. Ook zijn er dan andere evenementen. Eventuele nadere informatie voor standhouders via V.V.V.-Bakkeveen (tel. 0516-541066 ma-vr van 10-12 en 14-16 uur).

Hieronder een foto-impressie van de mislukte (regen en harde wind) markt van mei 2003.

Geplaatst in: vlooienmarkt_2003, Vlooienmarkten

Geef een reactie