Vlooienmarkt 2 november 2002

Vlooienmarkt van zaterdag 2 november 2002

Afgelopen weken is het al echt herfstweer. De voorgaande zondag de zwaarste storm sinds 12 jaar, maar in Bakkeveen zijn er geen echte gevallen van stormschade. Alleen in de bossen enkele bomen tegen de vlakte. Donderdag is het helemaal droog met redelijk wat zon en niet al te koud. Vrijdag betrekt de lucht en in de nacht van vrijdag op zaterdag valt er veel regen. De verwachting is dat de regen in de loop van de ochtend naar het noorden wegtrekt.

Om 6 uur zaterdagochtend zijn er 10 standhouders aanwezig. Het is dan net droog geworden, maar natuurlijk wel pikkedonker door de zware bewolking. Koud is het zeker niet en vrijwel windstil tussen de bomen en struiken. Als het licht wordt rond 7 uur, zijn er ongeveer 30 standhouders en om 8 uur is iedereen binnen: 59 in totaal. Pas dan beginnen de standhouders met uitpakken.

Beide parkeerterreinen zijn elke voor ongeveer de helft in gebruik; de overige laantjes blijven leeg. In de loop van de ochtend steek een oostenwindje op en wordt het kouder. Omdat het de laatste markt van dit seizoen is, krijgen alle standhouders een consumptie bon voor een bakje snert (af te halen bij de snackwagen van Teun Hoekstra). Overigens via deze website is Teun Hoekstra met zijn snackwagen gevraagd een rol te spelen in “Meiden van De Wit” elke zondag op Net 5. Waarschijnlijk zit hij in de aflevering van zondag 24 november. (“heeft mij 2 dagen Amsterdam gekost voor de opnames, maar het was ontzettend leuk”, aldus Teun).

Tegen 12 uur neemt het publiek ook snel af, zodat om 13 uur bijna iedereen weer vertrokken is.

De eerst volgende vlooienmarkt in Bakkeveen is de eerste zaterdag van april 2003: 5 april.

Geplaatst in: vlooienmarkt_2002, Vlooienmarkten

Geef een reactie