Vlooienmarkt 7 september 2002

Vlooienmarkt van zaterdag 7 september 2002

De vorige vlooienmarkt is alweer 5 weken geleden. Dus velen zullen weer uitzien naar de markt in Bakkeveen. Het weer is afgelopen week steeds goed geweest. Maar al geruime tijd wordt voor deze zaterdag erg slecht weer voorspeld: langdurig regen. En de weermannen en – vrouwen houden vol. Behalve vrijdagavond vertelt een aantal van hen dat het front zal vertragen en pas later op de dag het oosten van het land zal bereiken. Is er toch nog hoop ?

Wat blijkt: een stevige bui op vrijdagavond in en rond Bakkeveen. De volgende ochtend is het droog, maar bewolkt. Standhouders zijn al vroeg aanwezig, maar de grootste toestroom is toch later dan anders. Wij als organisatie hadden een deel van het terrein afgezet om te voorkomen dat we geen aaneensluitend geheel van de markt zouden krijgen. Maar tegen 6:45 uur moest de afzetting al worden verwijderd: er kwamen meer standhouders dan verwacht. Uiteindelijk zijn er 158 geweest. Iedereen kon een plaatsje krijgen op verharde ondergrond. Het trainingsveld van de voetbal hoefde net niet gebruikt te worden.

Er is aan het begin van de ochtend nog een enkele druppel regen gevallen, maar de meeste mensen zullen dat niet gevoeld hebben. Tegen een uur of 10 komt zelfs de zon af en toe door. ’s Ochtends vroeg is het al warm met minstens 15 graden en rond de middag staat de thermometer op ruim 20. Er staat een vrij stevige wind, maar daar hebben de meeste standhouders geen last van in de luwte van bomen en gebouwen.

Ondanks een markt met een zeer slechte weersvoorspelling treffen we ook nu weer nieuwe standhouders. Dit zijn vaak mensen die de zolder of vliering in de vakantie hebben opgeruimd en hier van hun spulletjes af willen. Daar zijn de meeste ook goed in geslaagd. Het publiek keek ook even de kat uit de boom en kwam wat later. Maar er is goed verkocht, aldus de meeste reacties na afloop van de markt. Een enkeling had juist weinig van de hand kunnen doen. Maar dat is dan ook de spanning van de standhouder: vallen mijn spulletjes (en bijbehorende prijzen) vandaag bij het publiek in de smaak.

Pas rond een uur of 1 werd begonnen met inpakken, omdat er tegen sluitingstijd nog redelijk veel publiek op de been was.

Deze markt was voor het eerst sinds tijden weer helemaal droog. Alleen jammer dat de weermannen dit niet van te voren hebben aangegeven, anders was het nog veel drukker geworden.

De eerstvolgende markt is de reguliere markt op zaterdag 5 oktober. (en de laatste van dit seizoen is 2 november).

Hieronder een foto impressie van zaterdag 7 september 2002

Geplaatst in: vlooienmarkt_2002, Vlooienmarkten

Geef een reactie