Vlooienmarkt 20 juli 2002

Vlooienmarkt van zaterdag 20 juli 2002

De voorgaande vrijdag was het nog koud en bewolkt. De beloofde zon kwam niet, behalve 5 minuten voor de ondergang.

Zaterdagochtend om 5 uur was het onbewolkt en vrijwel windstil op de parkeerplaatsen rondom het doolhofpark en sportvelden. En dat temidden van de vogels die druk fluitend bezig waren met de dagopening. Tegen die tijd waren er naar schatting al ruim 30 standhouders aanwezig. Het was wel koud: een graad of 7.

Omstreeks half 7 zijn bijna alle verharde plaatsen door standhouders bezet en wijken we uit naar een sportveld. Daar komen nog 40 standhouders te staan. In totaal komen we uit op 171.

Het is duidelijk dat een aantal vaste bezoekers ’s ochtends vroeg ontbreekt: vakantie tijd. Dit wordt later op de ochtend ruimschoots gecompenseerd door veel publiek afkomstig van de vele campings in en rond Bakkeveen. Ook blijft er handel tot na de formele sluitingstijd: 1 uur ’s middags. Het is ondertussen lekker warm geworden. De zon hebben we niet veel gezien, maar dat was ook niet nodig.

Een aantal standhouders zei de volgende markt niet aanwezig te kunnen zijn: te weinig resterende handelswaar. “Eerst weer inkopen”, aldus 1 van hen.  Maar de meeste hadden genoeg over voor nog een markt.

Dit was de laatste van de 2 extra zomermarkten. De eerstvolgende markt is de reguliere “eerste zaterdag van de maand” markt op zaterdag 3 augustus.

Hieronder een wat uitgebreidere foto impressie

Geplaatst in: vlooienmarkt_2002, Vlooienmarkten

Geef een reactie