Vlooienmarkt 22 juni 2002

Vlooienmarkt van zaterdag 22 juni 2002

De organisatie heeft niet erg veel positieve herinneringen aan de “langste dag” vlooienmarkt overgehouden.Her waren de weersomstandigheden die ons de das omdeden. Aan de temperatuur lag het echter niet: rond de 20 graden en ook weinig wind. Het was de (mot)-regen die de markt geen goed deed. Het was voor de meeste standhouders plastic over de stand en 10 minuten later en weer af. Een kwartiertje echt droog en dan kwamen de eerste spetters weer. Bakkeveen bleek aan de rand van een neerslaggebied te liggen, waardoor de hoeveelheid regen tot ruim 1 mm beperkt bleef, maar toch voor natte omstandigheden zorgde. De weersverwachting klopte redelijk met de ervaringen van deze ochtend.

Ook voor de bezoekers aantallen waren de weersomstandigheden niet echt positief. Op bepaalde momenten was het wel erg druk, maar als het plastic weer over de handelswaar ging, hielden bezoekers het ook voor gezien.

Er zijn ongeveer 150 standhouders geweest, maar in de periode van 9 tot 10 uur is er een aantal vertrokken. Dat was de periode waarin de meeste regen viel. Uiteindelijk telden we rond 10:30 135 standhouders. Sommigen waren zelfs echt positief over de verkopen, maar het merendeel was teleurgesteld: minder verkopen dan dat ze normaal gesproken in Bakkeveen gewend waren.

Tegelijkertijd met de markt speelde Zuid-Korea tegen Spanje in de kwartfinale van het WK-voetbal. Vooral tijdens de strafschoppen serie stonden voor een Tv-scherm in Dúndelle vele rijen toeschouwers om vooral de Koreanen van Guus Hiddink aan te moedigen en te hopen op een Koreaanse overwinning. En dat gebeurde.

De volgende markt is op zaterdag 6 juli (de eerste zaterdag van de maand).

hieronder een korte foto impressie.

Geplaatst in: vlooienmarkt_2002, Vlooienmarkten

Geef een reactie