Vlooienmarkt 1 juni 2002

Vlooienmarkt van zaterdag 1 juni 2002

Zoals al in het verslag van de avondvlooienmarkt van de voorgaande avond ter lezen was, gingen niet alle standhouders naar huis. Enkelen overnachten zelfs in openlucht bij een vuurkorf. Zelfs 1 van onze collega marktmeesters is na sluiting van de feesttent rond half 3 ’s nachts blijven hangen en heeft de eerste nieuwe binnenkomende standhouders kunnen verwelkomen. Ondanks dat een koude nacht was voorspeld, werd het gedurende de nacht warmer: de wind ging helemaal liggen.

Om half 4 komt de eerste binnenrijden. Om 5 uur zijn er al meer dan 50 aanwezig en dan gaat het snel. Door de feestweek met kermis kunnen de kleine parkeerplaats en ons “overloop-veld” (het voetbal trainingsveld) niet worden gebruikt. Wel kunnen we deels 1 en deels 2 rijen plaatsen aan weerzijden van het voetpad richting centrum van het dorp.

Om kwart voor 6 zitten de parkeerplaatsen en alle laantjes daaromheen al vol en wordt het volbouwen richting dorp. Een uur later zitten we dan al helemaal in het centrum en kunnen geen kant meer op. Het grasveld bij de gymzaal en rond de scholen stond helemaal vol.Vele standhouders (naar schatting een 50) hebben we moeten teleurstellen: geen plaats meer. Her en der hebben we met wat passen en meten en inschuiven van collega standhouders een plekje kunnen vinden. We telden 268 standhouders; tien meer dan het vorige record. We zouden, als alle terreinen beschikbaar waren geweest, ruim over de 300 zijn gekomen.

Ook de markt was veel uitgestrekter: nu was het meer een lang lint van een kilometer lengte met her en der tussenliggende velden met extra standhouders.

Ook met parkeren zijn veel problemen geweest. De een deel van de plaatsen waar normaal gesproken werd geparkeerd, stonden nu stands. Dat betekende dat een groot deel van de woonkern van Bakkeveen vol stond met geparkeerde auto’s van bezoekers van de vlooienmarkt. Deze bezoekers moesten dan ook verder lopen dan dat ze normaal gesproken gewend waren. Ook voor de bewoners van Bakkeveen zal het wel even slikken zijn geweest. Ons bereikten enkele klachten over het niet kunnen verlaten van de garage met de auto. Wij als organisatie konden er toen ook niets meer aan doen: pas na 13 uur werd het rustiger. We zullen ervoor proberen te zorgen dat het volgende keren beter loopt. Het was ditmaal ook wel uitzonderlijk:

  • de kleine parkeerplaats was bezet door de kermis
  • het overloop veld werd door de tent en spelletjes in beslag genomen
  • het was prachtig weer
  • de markt in mei was deels verregend

Volgende (extra) markt 22 juni (de langste dag markt).

Hieronder een korte foto impressie (want veel tijd voor foto’s was er niet).

Geplaatst in: vlooienmarkt_2002, Vlooienmarkten

Geef een reactie