Vlooienmarkt (avond) 31 mei 2002

Extra avondvlooienmarkt van vrijdagavond 31 mei 2002 tijdens feestweek

Op verzoek van de feestcommissie hebben wij een avondvlooienmarkt georganiseerd op vrijdagavond 31 mei. Tevens werd er een avondbraderie georganiseerd, was er kermis en trad in de gratis toegankelijke feesttent het stemmingsorkest “Sunshine” op.

Uit een enquête onder de standhouders vorig jaar bleek al, dat men sowieso de zaterdagochtendmarkt wilde, maar ongeveer 40% van de standhouders gaf aan ook de vrijdagavond waarschijnlijk wel te zullen komen.

De weersverbetering bleef wat achter bij de verwachting. De laatste buien vertrokken omstreeks het middaguur. Daarna bleef het het gehele weekend droog. Maar vrijdag bleef er redelijk veel wind staan, wat het frisjes maakte.

Hoeveel standhouders we konden verwachten? We wisten het niet. Sommigen verwachtten er niets van en anderen dachten dat er “wel” 100 zouden komen. Een avondvlooienmarkt trekt ander publiek en dat verkoopt weer lekker.

De eerste standhouders kwamen rond 13 uur al. Daarna druppelde het wat door tot een uur of 5. Tussen 5 en 6 uur, dus vlak voor het officiële begin van de markt, kwamen de helft nog binnen. De rij tussen straat en voetpad en een groot deel van de parkeerplaats werd door standhouders bezet.

Uiteindelijk telden we “slechts” 50 standhouders. Tezamen met de braderie van 25 kramen was er een ruim aanbod van producten. Er kwam in verhouding veel publiek, waardoor er over het algemeen goed is verkocht.

Tegen 22 uur wordt het rustig en vertrekken de meeste standhouders: op enkele standhouders na: zij overnachten. Een zeil over de goederen en zelf slapen in de auto of in de open lucht.

Klik hier voor het vervolg van de volgende ochtend.

Hieronder enkele foto’s van de markt van vrijdagavond 31 mei 2002.

Wat ons het meeste opviel: het zonlicht kwam van precies de andere kant, dan dat we normaal gewend waren. Maar dit was dan ook onze eerste avondmarkt.

Geplaatst in: vlooienmarkt_2002, Vlooienmarkten

Geef een reactie