Vlooienmarkt 4 mei 2002

Vlooienmarkt van zaterdag 4 mei 2002

De vlooienmarkt van zaterdag 4 mei was er 1 met spanning: houden we het droog ?

Al enkele dagen voorafgaand aan de markt werd slecht weer voor deze zaterdag aangekondigd. En het was ook bijna elke dag regenachtig en vrij koud. Alleen vrijdag bleef het de gehele dag droog en dat helpt blijkbaar voor sommige mensen: ze gaan dan alvast pakken voor de vlooienmarkt. Maar wie naar de weersvoorspellers luisterde wist wel beter: zaterdag zou er vooral in de ochtend veel regen vallen; ’s middags weer iets droger.

Dus wij, als organisatie, verwachtten niet veel van deze doorgaans zeer drukke mei-markt. Maar om 5 uur zaterdagochtend was het nog droog. De regen bleek zich toen nog langs de oostgrens van ons land te bevinden en kwam langzaam naderbij.

Tot aan een uur of 8 komen er ruim 100 standhouders. Er zijn dus nog een groot aantal open plaatsen. Velen hebben meestal weinig handel meegenomen of pakken slechts gedeeltelijk uit. Af en toe valt er een klein spatje regen. Vanaf 8 uur is er al redelijk veel publiek ondanks de koude, harde wind. Op de pleintjes en laantjes valt het met de wind wat mee: er zitten al veel bladeren aan de omringende bomen die wat bescherming geven.

De meeste standhouders hebben goede handel gedaan. Het bleef de gehele ochtend droog. Wat blijkt later: op slechts 10 km afstand (Roden e.o.) heeft het ’s ochtends nog stevig geregend. Na 12 uur was het snel gebeurd met de markt: er was toen weinig publiek meer waarschijnlijk door de koude en steeds dreigende regen. Tegen half 2 waren bijna alle standhouders vertrokken.

Bloemenmarkt op zaterdagochtend 11 mei bij Poiesz supermarkt in centrum van Bakkeveen: ook georganiseerd door de gezamenlijke sportverenigingen.

Vrijdagavond 31 mei is er een extra avondvlooienmarkt i.v.m. Bakkeveenster feestweek. Aanvang 18 uur. Inruimen vanaf 17:30 uur. Einde uiterlijk rond middernacht. Er zal verlichting zijn, maar of die na 22 uur toereikend is, weten we nog niet. Tevens is er dan braderie, een feesttent met live muziek en kermis. Geen vaste stands !! De opvolgende zaterdagochtend 1 juni is er weer een normale vlooienmarkt. De parkeerplaats van de vaste standhouders is dan niet beschikbaar (wegens kermis).

Hieronder enkele foto’s van de markt van 4 mei 2002.

Geplaatst in: vlooienmarkt_2002, Vlooienmarkten

Geef een reactie