Jaarwisseling 2001-2002

De kerstdagen verlopen nat. Een klein beetje sneeuw op de ochtend van tweede kerstdag. Dan de vele regen van donderdag 27 december en de storm van de vrijdag. Zaterdag wordt het weer al wat kouder en zondagochtend ligt er ook in Bakkeveen sneeuw. Hieronder foto’s van zondagnamiddag bij Dúndelle en het centrum.

Carbid schieten in Bakkeveen 31 december 2001

Wederom een rustige jaarwisseling in Bakkeveen. Op bovenstaande 2 foto’s is te zien dat midden op straat in het centrum een schaftkeet in brand is gestoken. Volgens anonieme bronnen zou de oudejaarsploeg deze keet gratis aan de jeugd ter beschikking hebben gesteld.
Op de foto links passeert een zoutstrooier voor de fietspaden: de temperaturen liggen rond de 0 graden en her en der is het glad. De meeste mensen verzamelen zich in café De Brink. Daar is het gezellig druk tot in de vroege uurtjes. En iedereen betaalt met guldens, want de flappentapper is nog buitenwerking.

Voorzover bekend zijn er wat kleine vernielingen gepleegd: de feestverlichting mist een paar lampjes en de Rabo-plattegrond ligt (nog heel) op de grond.

Geplaatst in: 2001-gebeurtenissen

Geef een reactie