Hennepkwekerij aan de Mandewijk in Bakkeveen opgerold.

De politie heeft maandagochtend 10 december 2001 rond 11 uur een grote hennepkwekerij in Bakkeveen opgerold. Daarbij is een 31-jarige inwoner van Maassluis aangehouden. De vangst blijkt de grootste van dit jaar in Friesland.
In de professionele kwekerij stonden ongeveer 4000 wietplanten. De opbrengst ervan bedraagt jaarlijks 2,5 mln gulden. Voor de kwekerij werd illegaal stroom, water en gas afgetapt. Nuon doet aangifte. Tijdens de inval werd er 90A stroom afgenomen. De zekeringen waren 125A.

Voor de buurt komt de ontdekking als een verrassing. Maar achteraf kan men zich wel voorstellen dat er iets dergelijks bedreven werd. Af en toe werden er grapjes over gemaakt dat er wel eens een hennep kwekerij gevestigd kon zijn. Ook de buurtvereniging kon geen contact met de bewoners krijgen. Op de voice-mail ingesproken boodschappen werden niet beantwoord. De woning met schuren was in juni in andere handen overgegaan. Normaal was er bij de nieuwe bewoners aan de Mandewijk 5 geen bedrijvigheid te zien. Maar men heeft zeker niet stil gezeten. Terugrekenend met een groeitijd van 10 weken van de planten kunnen er maximaal 2 groeirondes afgezet zijn: 1 mln gulden.

Tegen 21 uur ’s avonds waren de schuren ontruimd. Het grootste deel van de goederen moest toen nog worden afgevoerd. In totaal zijn er ongeveer 15 agenten met de ontruiming bezig geweest. De brandweer zorgde met een aggregaat voor de verlichting.

Hieronder alvast enkele foto’s; op de derde pagina staan de foto’s van Willem Dolstra (geplaatst dinsdagavond 11 dec 2001).

Geplaatst in: 2001-gebeurtenissen

Geef een reactie