Operatie “Schapen-tour de Singel”

Zondagavond 8 juli 2001 in de omgeving van de Slotsingel / Bakkeveen:

Operatie “Schapen-tour de Singel”

Tegen 20 uur is er veel opwinding aan de Slotleane (eind Slotsingel). Mensen op fietsen, 2 te paard en rennende personen in een weiland. Volgens omstanders wordt hier operatie “schapen tour de Singel” uitgevoerd.

Het blijkt dat ongeveer 250 schapen en lammeren naar een centrale opvangschuur gedreven moeten worden om verzorgd te worden (o.a. klauw controle). Omdat deze schapen totaal niet gewend zijn om gedreven te worden, is er heel wat deskundigheid en geduld noodzakelijk om de dieren de goede kant op te krijgen.

Reden van deze operatie is uiteindelijk te wijten aan de MKZ epidemie. Daardoor konden de schapen niet eerder naar elders getransporteerd worden (en verkocht).

Want als er 1 schaap over de dam is, volgen er meer. Maar als dat de verkeerde dam is, dan wordt het natuurlijk een chaos. Daarom is alle familie, buren, vrienden, kennissen en aanwonenden verzocht langs de route te assisteren.

Lees verder de tekst bij de foto’s.

Geplaatst in: 2001-gebeurtenissen

Geef een reactie