Impressie Concours Hippique

Tweede editie van Concours Hippique Bakkeveen wederom geslaagd!

In het weekend van 25 en 26 juli organiseerde Rijvereniging de Dúnruters de tweede editie van Concours Hippique Bakkeveen. Het concours werd georganiseerd op een prachtige locatie aan de rand van Bakkeveen. Het werd een spannend evenement, de weersvoorspellingen waren voor zaterdag namelijk nogal onstuimig, harde wind, regen en misschien zelf storm werden voorspelt. Echter op buien radar leek het in Bakkeveen allemaal mee te vallen, daarnaast scheen op zaterdag ochtend een prachtig zonnetje en het concours terrein lag er perfect bij, daarom werd besloten het concours door te laten gaan.

Het concours terrein zag er prachtig uit, een goede bodem, alle dressuurbanen afgezet met witte hekjes en 2 ruime springparcoursen, met daarin ook een open sloot, die de deelnemers in de klasse M t/m ZZ mochten proberen als voorloper op de Friesche kampioenschappen.
De hele zaterdag was het prachtig weer. ’s Ochtens kwamen de pony’s aan start in de klasse B t/m Z2 dressuur en B t/m ZZ springen. ‘s Middags werd begonnen met de lagere rubrieken voor de paarden. De zaterdag was mooi gevuld met ongeveer 540 starts.

De hele dag werd de lucht (en buienradar) angstvallig in de gaten gehouden. Maar de donkere luchten leken om Bakkeveen heen te trekken. Tot een uur of 4 toen er donkere wolken recht op het concours terrein af kwamen drijven. Het begon te regenen, maar vooralsnog bleef het daarbij. Toen rond half 5 net alle wedstrijd rubrieken afgelopen waren en de prijsuitreiking van het springen in ring 1 afgerond was, blies een plotselinge windvlaag alles om! Alle hindernissen, dranghekken, geluidsinstallaties, zelfs de hekjes van de dressuurbanen, alles lag in één klap op de grond.

De ponykeuring, met de prachtige opgedofte pony’s en hun begeleiders werd stilgelegd en uiteindelijk helaas afgelast. Voor zaterdag avond stonden prachtige shows op het programma: verschillende showrubrieken tuigpaarden, kür op muziek, pas de deux een koetsentocht door Bakkeveen en natuurlijk een feestje in de tent op het concoursterrein.  Door de weersomstandigheden moest dit showprogramma helaas afgelast worden.

Een domper voor de organisatie, maar er werd niet bij de pakken neergezeten, de volgende ochtend om 6.00uur  werd er weer begonnen met het opnieuw opbouwen van het terrein en om 9.00 uur kon er in een stralend zonnetje weer gestart worden op CH Bakkeveen. Het werd een prachtige zonnige dag met maar liefst 600 starts!

Bij het springen werd gestreden om de Gebroeders Kok prijs – ‘De Grote prijs van Bakkeveen’ van €350,-. Deze prijs werd gewonnen door Anke Marije de Vries met haar paard Double Dutch. Ook voor de dressuur ruiters viel er een mooie prijs in de wacht te slepen. ‘De Plaza de Kolk prijs’ van €200,- ging naar Stephanie Berends met haar paard Giorgio, zei werd in beide proeven eerste en behaalde in de eerste proef een score 67% en op de tweede proef 68,67%.
Al met al een zeer geslaagd, gezellig en mooi CH Bakkeveen 2015!

Wendy Zwarts

Onderstaande 5 foto’s zijn van Wendy Zwarts

 

Onderstaande 15 foto’s zijn van Froukje Wilming Fotografie (www.froukjewilming.com voor veel meer foto’s)

Onderstaande foto’s zijn van Jan van Dalen

Geplaatst in: Algemeen, CH Bakkeveen

Geef een reactie