Nieuw-Allardsoog breidt uit met oog op toekomst

Bron: Drachtster Courant

BAKKEVEEN – ‘We moeten regelmatig ‘nee’ verkopen. De vraag naar vergader- en conferentieaccommodatie blijft bij ons groeien’, vertelt eigenaar Bert Zijlstra van Nieuw-Allardsoog. Hij besloot daarom samen met mede-eigenaar Gerland Kiestra tot verdere uitbreiding van de capaciteit om beter aan de behoefte te voldoen. ‘We zijn het enige specifieke conferentieoord van Noord-Nederland met deze omvang en mogelijkheden.’
Sinds 2011 heeft conferentiehotel Nieuw-Allardsoog bij Bakkeveen de lijn omhoog stevig te pakken. De uitbreiding van de capaciteit met drie kleine- en een grote conferentiezaal getuigen van de ondernemerszin van de eigenaren Bert Zijlstra en Gerland Kiestra. Er wordt druk gebouwd aan een nieuwe groepslodge in een vleugel die uitkijkt op bos en heide. Het is vooral de prachtige ligging op het drie provinciënpunt die zich uitbetaalt, meent Bert Zijlstra. Nieuw-Allardsoog biedt na de verbouwing en uitbreiding vanaf juni onderdak aan groepen tot zo’n driehonderd personen. Nadat een huurder van kantoorruimte vorig jaar vertrok, is dat gebouw eveneens omgetoverd tot vergaderruimte. Met de meest recente investeringen en de aanstaande nieuwbouw is een bedrag van €400.000 gemoeid. In totaal is er door de eigenaren de afgelopen jaren voor bijna 1 miljoen euro geïnvesteerd in de kwaliteitsverbetering en vernieuwing van de verspreid in het bos liggende comfortabele groepsaccommodaties.
Nieuw-Allardsoog hoeft weinig geld in de publiciteit te steken, merkt de eigenaar op. ‘De meeste groepen komen terug omdat dit zo’n bijzondere plek is, zo mooi gelegen.’ Omdat het conferentieoord zo mooi centraal ligt op het snijpunt van drie noordelijke provincies kiezen veel overheden, bedrijven en organisaties voor bijeenkomsten in Allardsoog. ‘In hun beleving is het neutraal terrein’, constateert Zijlstra.
In 2000 kochten Zijlstra en Kiestra het kwakkelende conferentieoord dat ooit in de jaren dertig van de vorige eeuw de eerste volkshogeschool van Nederland herbergde. De uitbaters van het gerenommeerde restaurant Prins Heerlijck in Beetsterzwaag waren toe aan een nieuw avontuur en zagen wel mogelijkheden voor een doorstart. ‘Het moest van ver komen’, bekent Zijlstra. ‘Het is gelukt het stoffige imago van de volkshogeschool van ons af te schudden.’ Klanten komen uit de bancaire sector, overheidssector, onderwijs, zorg en het bedrijfsleven. ‘Veel van de aanvragen zijn een gevolg van mond op mond reclame.’
In totaal beschikt Nieuw-Allardsoog na de verbouwing over 35 hotelkamers en lodges voor groepen die in de weekenden en gedurende vakantieperiodes verhuurd worden. Vooral bij families en vriendengroepen is een verblijf in de bosrijke omgeving geliefd. Zijlstra: ‘Mensen komen hier voor de rust. De verstilling.’ De accommodaties grenzen direct aan het uitgestrekte natuurgebied Mandefjild van It Fryske Gea. Bij de diverse verbouwingen stond energiezuinigheid en gebruik van natuurlijke materialen centraal. Nieuw-Allardsoog heeft dan ook het keurmerk voor duurzame bedrijven Green Key. Het conferentieoord verkreeg onlangs tevens een horecabestemming zodat het ook geschikt is als locatie voor feesten en partijen.

Geplaatst in: Nieuw Allardsoog

Geef een reactie